Lähes päivittäin huomaa miettivänsä sitä, miten erilaisia nuo molemmat koirani ovat. Toki ne ovat eri karvamuunnoksia ja eri sukupuolta, mutta siitäkin huolimatta erot ovat kyllä valtavat. Selkeitä yhtäläisyyksiä löytyy aika vähän.  Tällä hetkellä noiksi yhtäläisyyksiksi voisi ehkä nimetä suuren uteliaisuuden ja vilkkauden sekä laumaviettisyyden.

Roihussa minua on aina viehättänyt sen tarkkaavaisuus ja kierouskin. Roihu on kova poika esittämään, milloin nähdään surkeaa naamaa ja milloin virnistelevää. Vilu vaikuttaa ehkä hiukkasen yksinkertaisemmalta, mutta monta kertaa tasaisemmalta ja rohkeammalta. Roihu on aina ollut todella varovainen esimerkiksi uusien pintojen suhteen, mutta pentu on menossa päätä pahkaa joka paikkaan. On oikeastaan hyvä, että on kaksi näin erilaista koiraa, jolloin on helpompi keskittyä niihin yksilöinä.

Vilun taustallahan on belgiverta, mikä osaltaan vaikuttaa sen luonteeseen ja ominaisuuksiinkin. Holskupiireissä x-hollannikkaiden käyttö jalostukseen on herättänyt keskustelua puoleen jos toiseen, mutta itse olen ainakin tähän "sekarotuiseeni" tyytyväinen. Halusin toimivan koiran ja sellaisen olen varmasti saanut.