Lomailufiiliksistä palaaminen arkeen tuntuu kyllä työläältä. Onneksi sovimme Aijan kanssa treenitreffit, joten sain pehvani irrotettua nojatuolista. Aijalle on saapunut uusi aussie, Rinin sisko Neve, jota piti toki myös päästä ihastelemaan.

Aluksi tein Vilun kanssa muutaman jäävän liikkeen ja lyhyen paikkamakuun Rinin kanssa. Vilu nousi osittain kerran, mutta kiellon jälkeen pysyi ihan hyvin. Vilun treenit jäivät aamulla tyngäksi, koska tiedossa oli myös iltatreenit tokoryhmässä. Päätin siis keskittyä kiusaamaan Roihua.

Roihun kanssa otin ensin lyhyitä seuraamispätkiä, joihin yritin saada vähän vauhtia nopeutta vaihtelemalla. Roihulta tuntui kuitenkin olevan täysin puhti pois, ehkä sekin on emäntänsä tavalla ihan lomatunnelmissa? Päätin yrittää luoda hommaan vähän enemmän vauhtia leikittämällä Roihua patukalla, mistä poika innostuikin. Tämän jälkeen otin leikin yhteydessä istumista ja maahanmenoa, mutta tänään homma ei oikein kulkenut. Lopuksi houkuttelin Roihun vielä kantamaan noutokapulan autolle, kun jostain syystä se on alkanut nyt taas vierastaa kapulan pitämistä. Leikin ohessa kuitenkin meni taas ihan ok.

--

Illan treeneissä oli Vilun lisäksi kaksi muuta koiraa. Kentälle mentäessä Vilu kävi taas kierroksilla ja haukahti kahdesti, mutta tämän jälkeen se oli koko treenien ajan ihan hiljaista koiraa, jesjes. Muutenkin koko treenit menivät niin hyvin, että oikein ihmetyttää. Aluksi otettiin paikkamakuu, ja se meni aamua paremmin. Otin kaksi lyhyttä paikkamakuuta ja palkkasin molemmissa pari kertaa välissä. Koira oli vapaana kentällä noin 5 metrin päässä minusta. Pysyi hyvin. Seuraavaksi seuraaminen, kuljimme kenttää ympäri jonossa. Seurasi reippaasti ja innokkaasti. Tämän jälkeen istumista ja maahanmenoa seuraamisen yhteydessä. Tämän jälkeen taas lyhyitä paikallaanoloharjoituksia siten, että koirat istuivat ja seisoivat. Molemmat sujuivat, edes seisaaltaan ei yrittänyt liueta minnekään. Lopuksi otimme pieniä hauskoja harjoituksia: kääntymistä paikallaan, peruuttamista ja pujottelua jalkojen välistä. Oli kyllä varsin kivaa. Häiriötäkin oli ihan mukavasti, kun kentän ohi kulki useampi koira ja aivan vieressä oli kahdella puolella lapsia leikkimässä.