Eli pääsin mittaamaan koirat eilen, kun olemme taas täällä vanhempieni luona, mistä löytyy jopa kunnon vaaka. Roihun mitat: 57 cm ja 25 kg. Vilun mitat: 54 cm ja reilut 22 kg. Roihu on siis läskistynyt kastraation jälkeen 3,5 kg (painoi 21,5 kg syksyllä). Tavoitteena olisi saada pois noin 2 kg, sillä syksyllä poika oli sen verran hoikassa kunnossa, että ihan samoihin lukuihin ei ole tarvekaan päästä. Nuo koirat ovat ruumiinrakenteeltaan sen verran erilaisia, että Vilu on mielestäni oikein hyvässä kunnossa, vaikka painaakin suhteessa lähes saman verran kuin Roippana.

Ennen Suonenjoelle lähtöä kävimme eilen taas Aijan, Ellin, Jennan ja Jennan kaverin kanssa treenaamassa. Vilulle otettiin aluksi luoksepäästävyystreeniä siten, että koira sai vapaana käydä hakemassa nameja. Tämä oli muuten helppo juttu, mutta uuden ihmisen kohdalla tuli taas vähän haukkua. Kuitenkin vähemmän kuin aikaisemmin ja nopeampi palautuminen. Uusi reaktio tuli siinä, kun tämä ihminen nousi seisomaan. Käveltiin ympäri kenttää ja tämä oli taas koiralle helpompaa kuin paikallaan seisoskelu. Tämän jälkeen muut ottivat paikallaanmakuuharjoituksen ja itse harjoittelin Vilun kanssa käännöksiä. Menivätkin varsin hyvin. Samoin maahanmenot ja hyppy olivat ok. Tämän jälkeen otimme Ellin kanssa läheisessä metsässä parit pistot. Itse otin kiusattavakseni Roihun, joka taas etsi innolla, mutta ilmaisun kohdalla vietti laski kuin lehmänhäntä.

---

Illalla olisi tarkoitus viettää kaverin kanssa yhteisiä synttärijuhlia, ja karvakakarat jäävät siksi aikaa porukoiden nurkkiin pyörimään. Päivän tavoite on siis väsynyt koira x 2, jotta ovat nätisti. Aloitimme projektin aamulenkillä metsään, jossa koirat saivat juosta vapaana. Tämän jälkeen Vilu kävi leikkimässä Jami-ajokoiran kanssa. Päivällä lähdemme jonnekin umpikorpeen isäpuolen matkaan ja iltapäivästä Vilulle olisi tiedossa mahdollisesti vielä treffit kaverin koiran kanssa. Saa nähdä, jaksanko tämän kaiken jälkeen sitten kuitenkaan itse enää lähteä yhtikäs mihinkään...