Eilen treffasimme Vilun kanssa mudiherra Kasperin ja mudineiti Loton. Vilu ja Kasperi ovat suunnilleen samanikäisiä, joten ajattelimme, että koirat saisivat hyvät leikit aikaiseksi. Tämä oli kuitenkin turha kuvitelma, sillä koiruuksilla ei kemiat osuneet oikein yksiin. Loton kanssa Vilu sen sijaan viihtyi oikein hyvin. Harmi, kun oli niin pimeää, niin en saanut kuviakaan reissusta. Varsin herttaisia otuksia nuo mudit.

Tänään kävimme Aijan, Jennan ja koirien kanssa treenikentällä jäätymässä. Oli kyllä varsin mukavaa. Aluksi otettiin Vilulle kahden ihmisen makkararinki, mikä tekikin tytölle varsin hyvää. Näitä vain lisää. Tämän jälkeen jokainen treenaili itsestään haluamiaan juttuja, Aija ja Jenna toki huomattavasti vaativampia liikkeitä. :D   Itse pyörin Vilun kanssa ensin hieman kauempana, josta sitten vähitellen tulin lähemmäksi toisia koiria. Otettiin muun muassa parin askeleen seuraamisharjoituksia, eteentuloa ja maahanmenoa. Kokeilin Vilulle myös pari kertaa matalaa hyppyä, mistä Vilun kierrokset nousivatkin ihan mahdottomasti.

Myös Roippana oli mukana ja ensimmäiseksi se järkytti minut rauhallisuudellaan. Normaalisti se on käynyt ihan hirveillä kierroksilla päästessään kentälle, mutta nyt ei kierrokset hirveämmin nousseet edes leikityksestä. Hyvät puolet asiassa: Roihu oli paljon rennommin kentällä kuin aikaisemmin, eikä ottanut niin itteensä koirahäiriöstä. Tuollahan ongelmana on ollut se, että viettiä löytyy kohtalaisesti, mutta ei hermoja pitämään koko pakettia koossa, joten sellaista turhaa huutelua on tullut silloin, kun koira käy todella kierroksilla. Huonot puolet asiassa: liikkeissä ei ollut samaa säpäkkyyttä kuin aikaisemmin. Näköjään vaatii jatkossa alkuun enemmän ihan pelkkää riekuttamista, jotta innostuu touhusta vähän enemmän. Tosin meidän tokoilu nyt ei ole edes mitenkään kamalan tavoitteellista, kunhan vain haluan harrastella tuon kanssa jotain.


Niin ja, pakko se on myöntää: Roihu on tosiaan päässyt pyöristymään vähäsen. Ruokaa on nyt vähennetty reippaasti, mutta on tosi vaikeaa hahmottaa tällä hetkellä, paljonko sille on sopiva määrä.