Tänään sitä lähdettiin taas Aijan kanssa treenailemaan aamusta. Otin molemmat koirat mukaan, vaikka odotukset eivät olleet kovin korkealla. Vilulla on edelleen juoksut menossa ja Roihu on tajunnut tytön nyt tuoksuvan varsin ihanalta... Välillä tuntuu, kuin asuisi jossain sirkuksessa (jossa itse olen varmaan se pääpelle).

Paikkana oli tänään Mäntylä, sillä Niinivaaran kentällä oli jo muita innokkaita treenaajia. Otin aluksi käsittelyyni Vilun Aijan tarkkaillessa ja kommentoidessa. Seuraaminen meni varsin kivasti, ja tällä kertaa jätin namit tällä pois vasemmasta kädestä. Kerran Vilu selvästi sotki seuraamisen "vierellä"-käskyyn, jota käytän usein metsälenkeillä. Tällöin koiran siis täytyy vain kävellä vapaasti vierellä ilman katsekontaktia, enkä pidä kädessäni namia. Vilu siis alkoi vain kävellä vierelläni eteenpäin, mutta äänellä sain sen heti tajuamaan, että ei kun pitihän sitä äiskää vielä toljottaakin etenemisen lisäksi. x)  Tein myös käännökset ilman namiapua, ja koira toimi hyvin (paitsi niistä surkuhupaisista käännöksistä vasemmalle ei puhuta mitään!). Tämän jälkeen otettiin liikkeestä maahanmeno ja sen jälkeen liikkeestä seisominen. Niissä nyt ei olla vielä kummemmin edistytty mihinkään, koska en ole vaan ottanut tarpeeksi toistoja. Joten pitäisköhän asialle tehdä jotain...

Tämän jälkeen Aija haki vielä Rinin kentälle ja otettiin paikkamakuuharjoitus koirille. Tällä kertaa jätin Vilun irti Rinin viereen, mutta etenin koirasta kuitenkin vain n. 5 m. Tyttö nousi kerran seisomaan ja yritti hipsiä perääni. Jotenkin tuo tuntui ihan pottuilulta, sillä kun laitoin koiran uudestaan maahan, se pysyi paikallaan ihan rauhassa, eikä yrittänyt enää mitään. Muutenkin tuntuu, että tuolla on ollut nyt parina päivänä korvat vähän häviyksissä kenties noista juoksuista johtuen. Mutta koira toimi joka tapauksessa kokonaisuudessaan hyvin. Itse teen vielä jotain epämääräisiä turhia eleitä, joista Aija onneksi jaksaa huomauttaa. :D  Ja tänään sain kuulla myös kuiskaavani välillä koiralle. En ole oikeasti edes itse tajunnut sitä. Voi elämä.

Aija otti Rinille parit hyppynoudot ja tämän jälkeen käytiin vaihtamassa uudet koirat kentälle. Eli vuorossa olivat Roihu ja Rubi. Roihun kanssa otin aluksi seuraamista, joka oli aluksi ihan ok, mutta sitten koira alkoi jäädä jälkeen. Riekutin Roihua vähän välissä ja uusi yritys, ja heti meni selvästi paremmin. Tämän jälkeen otin liikkeestä istumisen ja luoksetulon. Muuten hyvä, mutta Roihun kanssa luoksetulosta eteen istuminen on niin kovin hankalaa, kun se haluaa aina jättää pientä hajurakoa. Tämän jälkeen otettiin vielä Roihulle ja Rubille pieni paikkamakuu. Roihu pysyi kyllä hyvin, mutta jossain vaiheessa kääntyi osittain kyljelleen. Vähän vilkuili taas ympärilleen, mutta ei ollut lähdössä mihinkään. Olin jotenkin hirveän iloinen tuosta Roihun kanssa touhuilusta, koska tässä vaiheessa vasta oikeasti tajusin, millainen asenneongelma minulla on ollut Roihun kanssa tokoiluun. Olen välillä pettynyt, kun se ei tee niin suurella vauhdilla ja innolla kuin Vilu. Nyt olen ajatellut asiaa, ja tajunnut, että kyllä sen kanssa voi tokoilla, vaikka tahti olisi vähän rauhallisempikin.