Palasimmepa tuossa juuri jälkitreeneistä. Oli varsin mukava reissu, varsinkin kun Ellikin oli mukana. :)  Elli teki Vilun jäljen - n. 150 metrin mittainen kaari oikealle. Jäljellä 4 keppiä ja keppien välissä aina muutama nami. Jäljen ohi lenkkeillyt rotikka kävi syömässä loppupalkan ennen kuin ehdimme jäljestämään, mutta onneksi asia oli korjattavissa. :) 

Olen nyt taas tajunnut jopa sen verran, että on parempi antaa Vilun nostaa jälki itse pienen matkan päästä, eikä lähettää sitä jäljen päästä, jolloin tiedossa on varmaa juoksemista. Koira tietää jo homman jujun, ja nostaa jäljen hyvin, joten miksipä siis helpottaa hommaa ihan liikaa. Jälki meni suhteellisen hyvin, hieman oli haahuilua matkan varrella ja eka keppi jäi nostamatta. Muut nosti, mutta jostain syystä ei tänään tuonut ihan käteen asti. Pitää treenata jossain muualla taas tuota noudon luovutusta. Muuten olen kyllä koiraan tyytyväinen. Myös ihmisten seurassa käyttäytyi hyvin.

Tänään onkin muuten ollut niin ärsyttävä päivä Vilun ansiosta, että huhhuijaa. Onneksi tuo jälki meni hyvin, muuten olisi mennyt kyllä päivä aika tavalla persiilleen. Viluhan siis päätti sikailla pihassa, kun tulimme lenkiltä. Eräs täti ei väistätyt pienen haukkuvan koiransa kanssa, ja Vilu purki taas turhaumansa käymällä Roihun päälle. Onneksi pääsin heti puuttumaan hommaan. Vilulla on nuo jättimäiset korvat, joista on hyvä nipistää!

Pakko vielä hehkuttaa, että olen käynyt nyt neljänä päivänä peräkkäin koirien kanssa juoksemassa. En ole koskaan erityisesti juoksemisesta pitänyt (laiska kun olen), mutta nyt se on jostain syystä tuntunut ihan mielettömän hyvältä. Roihu käyttäytyy erittäin herrasmiesmäisesti ja juoksee joko vierelläni tai hieman edellä, kun taas Vilu viilettää selvästi kauempana juosten ees ja taas. Saavatpahan koiratkin vähän reippaampia lenkkejä!

Niin ja kerrotaan nyt vielä sekin, että eilen kämmäsin aivan täysin noiden jälkiharjoitukset. Oli älyttömän kuuma, ja käytiin vielä ennen jäljestystä juoksemassa. Roihu oli niin poikki, että se ei jaksanut nostaa yhtään keppiä. Selvästi etsi ne kuitenkin ja ilmaisi tökkäämällä nenällään. x)  Pääsin taas toteamaan, että joo ei näin.