On oikeasti aika vaikea miettiä, mitä kaikkea sitä haluaisikaan koiransa kanssa harrastaa. Lopulta sain pähkäilyni pähkäiltyä ja ilmoitin Vilun tulevaksi kevääksi ja kesäksi jälki- ja viestiryhmiin. Molemmat ovat minulle uusia lajeja, mutta lähinnä näiden lajien valintaa puoltaa se, että jälkeä voi harrastaa itsestään, eikä aina ole sitä ryhmän löytymisen ongelmaa, ja voin harrastaa sitä molempien koirien kanssa samalla kertaa helpommin kuin hakua. Luulen nimittäin, että Roihukin voisi lajista tykätä. Lisäksi vaikka Vilun pahin epävarmuuskausi on tällä hetkellä ohi, niin epäröin viedä sitä hakuryhmän koulutettavaksi. Ryhmässä on kuitenkin myös aivan aloittelevia maalimiehiä ja tuo koira on sen verran dominoiva, että hieman mietityttäisi sen maalimieskäyttäytyminen... Viesti taas on ollut haave jo useamman vuoden ajan, joten käydään nyt kokeilemassa, miten se tuolle koiralle soveltuu. Toimintakyvyn ja itsenäisyyden puolesta laji voisikin sopia tuolle, mutta se jää nähtäväksi. :)

Pääsiäisen vietimme Savossa, ja Vilu tapasi useita uusia ihmisiä ja yhden koirankin. Tein taas vaihteeksi oikein mahtavan typeryyden, ja otin Roihun mukaan autoon, kun Vilu ja eurasier-Konsta tapasivat ensi kertaa. Roihu melskasikin ihan kunnolla autossa ja sai Vilunkin kuvittelemaan, että tilanteessa on jotain kamalaa. Vilu rähähti ihan kunnolla aluksi Konstalle, mutta kun kävelimme kauemmaksi autosta (eikä Roihun älämölö enää kuulunut), se palautuikin normaaliksi leikkisäksi itsekseen. Sen jälkeen Vilulla ja Konstalla olikin varsin hyvät yhteisleikit. Konsta on Vilua huomattavasti korkeampi, mutta painaa kilon vähemmän. Sai taas miettiä, että kyllä tuo tyttö on aika mörssäri rakenteeltaan, vaikka se ei edelleenkään ole lihava. Tällä hetkellä painoa on 24 kg. :)

Vilu tapasi siis myös uusia ihmisiä sekä muutaman sellaisen henkilön, joita ei ole nähnyt pitkään aikaan. Eikä tyttö sikaillut yhtään! Pidin huolen siitä, että jokaisella kerralla tuo meni haistamaan vasta siinä vaiheessa, kun oli touhotuksensa touhottanut. Tyttö oli oma viileä itsensä - kävi haistamassa, mutta sen jälkeen ei ollut enää millään tavalla kiinnostunut.

Lenkkien yhteydessä ollaan harjoiteltu lähipäivinä seisomista, istumista ja maahanmenoa sekä kapulan tuontia, jälkimmäinen ei ota oikein onnistuakseen. Vilu tajuaa jo, että sen täytyy nostaa kapula, mutta ei vielä sitä, että haluaisin sen mielelläni ihan käteen asti. Lisää treeniä!