Vilun paperit onnistuivat hukkumaan postissa, joten niitä yritettiin metsästää puoli vuotta. Kun paperit eivät löytyneet, kasvattaja tilasi uudet, jotka sain viime viikolla. Mukana tuli myös Vilun pentutestilappu. Kasvattaja kertoi viime syksynä, että Vilu käyttäytyi hänet yllättäneellä tavalla testissä, ja testi meni huonommin kuin hän oli odottanut. Ilmeisesti vireystila on vaikuttanut testiin ainakin jonkin verran, sillä Vilu oli jouduttu herättämään kesken unien. Tässä kuitenkin pentutestin tulokset Vilun osalta:

"pentutesti 6.9.

testaaja: Irene Puputti

Liikkuu varsinkin alussa varovaisesti. Menee pellin päälle, mutta on hiukan 'heikoilla jäillä'.

Tulee luo ja on sylissä rauhallinen, hieman mielistelevä. Kulkee mukana ja seuraa. Ei niin itsevarma kuin edellinen tyttö (Sinni-sisko).

Leikkii, kiinnostuu pallosta ja taistelee hyvin, mutta leikki keskeytyy, kun kuuluu rämähdys. Aloittaa kuitenkin uudelleen.

Ruoka kiinnostaa. Tutkii tarkkaan hajuvanan ja nuolee sen. Hotkii lihan löydettyään. Tarkkaa ja rauhallista työskenteylä.

 

Kaiken kaikkiaan hieman uninen/vai varovainen?"

 

Testissä ehkä vahvimmin vireystilan piikkiin laittaisin tuon liikkumisen pellillä, sillä tällä hetkellä ongelmana on enemmänkin se, että tyttö menee päätä pahkaa kaikille pinnoille... Varovaisuus voisi kuitenkin näkyä noissa epävarmuustilanteissa ulkona.