Epäilen, että tämän kevään jälkeen minulla ei ole enää ollenkaan sormia tai varpaita. Täytyisi löytää sellaiset superkäsineet, jotka olisivat tarpeeksi ohuet, jotta namit on helppo kaivella taskunpohjilta ja toisaalta tarpeeksi lämpimät, jotta sormiparat eivät paleltuisi täysin. 

Kävimme siis tiistaina treenailemassa samalla porukalla kuin edelliselläkin kerralla. Olimme raviradan parkkipaikalla, ja Roihu keskittyikin lähinnä syömään hevosenpaskaa. Onhan se toki paljon kiinnostavampaa kuin esim pallo, namit tai äiskä. :D 

Lähinnä keskityinkin taas vaihteeksi Vilun kanssa säätämiseen. Päivän teema oli seisominen, mikä tuottaa ongelmia, koska Vilu tarjoaa ensimmäiseksi aina takapuoltaan vauhdilla maahan. Ollaan tällä viikolla harjoiteltu myös aktiivisesti maahanmenoa, jossa huomaa myös sen, että Vilu tarjoaa ensin eteentuloa ja vasta sitten kuuntelee, että mitä, eikö tätä. Mutta eiköhän tämä tästä, molemmat ovat paremmalla mallilla kuin viime viikolla. Otettiin myös pari ruutuharjoitusta. Ensi kerralla ajattelin kokeilla, joko tytöllä on idea päänupissa sen verran hyvin, että en näytä sille kylväväni ruutuun namia ennen lähetystä. Otettiin myös treenikentällä hyppy, joka sujuukin jo aika kivasti ja on Vilun suosikki.

Sain Elliltä myös kasan palikoita. :D  Voimme siis jossain vaiheessa aloittaa jonkinlaiset tunnariharjoitukset. Luulen, että Roihukin voisi innostua, mutta saa nähdä, onko tämä vain toiveajattelua. :)

Illalla käväistiin Vilun kanssa erään koirakouluttajan luona. Mietittiin, miten lähden rentouttamaan koiraa vieraiden ihmisten läheisyydessä. Koiran mielestä on ok, jos vieras ihminen kävelee kanssamme muutaman askeleen, ja tämän jälkeen Vilu tekeekin itse tuttavuutta, mutta jostain syystä ulkona paikallaan seisovat/paikoilleen kyykistyneet ihmiset ovat Vilusta vielä epäilyttäviä. Ohitse kävelevistä ihmisistä ei välitä mitään. Tarkoitus onkin nyt vain jatkaa samoja ratoja ja mahdollisimman erilaisissa ympäristöissä kuin tähänkin asti, sillä kouluttajan mielestä olemme edenneet oikealla tavalla. Saimme myös joitakin hyviä vinkkejä, joita testaillaan tulevaisuudessa. :)