Käytiinpä tänään Hukanhaudalla hieman ryhmätokoilemassa. Paikalla myös walesinsprinkku ja hovawart omistajineen. Aluksi paikkamakuu, neljä x 30 sek. Koira nousi kerran. Täytyy varmaan ottaa vähän lisätreeniä tuohon paikkamakuun, kun Vilu on nyt muutaman kerran yrittänyt nousta sitä tehdessä.

Tämän jälkeen keskityttiin kontaktiharjoituksia. Koira palkattiin mahdollisimman nopeasti siitä, että se haki itse kontaktia. Namit pidettiin siihen asti taskussa ja kädet rentoina sivuilla. Vilu hokasi aika nopesti idean ja lähinnä vain toljotti minua. Tämän jälkeen harjoitus, jossa nameja pidettiin avoimella kädellä koiran kuonon korkeudella, ja liikuttiin. Kun koira vilkaisi omistajaa (eikä toljottanut namia), se palkattiin. Tämäkin alkoi muutaman toiston jälkeen sujua varsin hyvin. Sitten harjoitusta vaikeutettiin siten, että vauhtia lisättiin, mutta tässäkään ei ollut ongelmia.

Lopuksi pääsin kokeilemaan Vilun kanssa kosketuskeppiä. Vilu tajusi heti, että sen piti koskettaa nenällään kepin päässä olevaa palloa, jotta se saisi namin. Pitää varmaan hankkia tuollainen keppi kotiinkin, kun koira siitä niin kovasti tykkäsi. :)