Aivan mahtavat kelit osuivat sitten näin viikonlopulle.  Piti sitten  hieman koirillekin viritellä tekemistä lenkkeilyn lisäksi.

Eilen harjoittelimme kepon kanssa hiukkasen viestilähetyksiä ihan näköetäisyydellä. Vuorotellen lähetimme Vilun ohjaajalta toiselle. Tyttö juoksi ihan hyvin, vaikka aluksi olikin hieman ihmeissään siitä, mikä juttu tämä nyt sitten oli. Täytyy miettiä palkkausta noissa lähetyksissä, sillä lelu voisi tuoda vielä vähän lisää intoa juoksuun.

Tänään sitten kävin tekemässä molemmille koirille jäljet. Roihulle lyhyt (n. 30 m) ja Vilulle pitempi (n. 100 m). Laitoin kummankin koiran jäljelle vain loppupalkan. Roihun jälki tuli tehtyä selvästi kosteampaan metsään kuin Vilun. Tämä tuntuikin innostavan koiraa aivan eri tavalla kuin aikaisemmat yritykset, ja nyt Roihu jäljesti todella nätisti loppuun asti. Vilu tahtoi rynniä alussa vähän liikaa, mutta lopun jäljestä meni oikein nätisti.

Tämän päivän havainto: Roihulle täytyy näin alkuun tehdä jäljet kohtalaisen kosteaan maastoon, jotta poika innostuu kunnolla touhusta. Myös Roihulle taitaa olla selkeintä, että jäljellä on vain loppupalkka.