...ei tuottanut ainakaan ensimmäisellä kerralla mitenkään loistavia tuloksia. Tämähän johtui suureksi osaksi, taas kerran, omasta typeryydestäni (ylläri). Tein siis Vilulle ja Roihulle jäljet ja käytin välissä koirat metsälenkillä. Ennen jälkiä otin vielä hieman tokoa Vilulle.

Tein siis Vilulle tällä kertaa n. 100 metrin mittaisen jäljen, koska eilen homma sujui niin hyvin. Sama tänään, tyttö hoiti homman ihan nätisti. Roihulle tein vain 30 metrin mittaisen jäljen, sillä tämähän oli sille ensimmäinen. No, olin siis taas typerä, eli käytännössä tein samoin kuin Vilun kanssa ja laitoin ruokaa vain muutamaan kohtaan jäljelle. Ideahan oli sinänsä idioottimainen, että kun Roihun kanssa on nyt pari kesää hakua harjoiteltu, niin olisin voinut ymmärtää avustaa sitä ilmavainun sijasta ottamaan maavainun siten, että ruokaa olisi ollut joka askeleella. No en tehnyt näin, joten Roihu nosti aina nenänsä ilmaan syötyään namit. Olisinkohan taas ensi kerralla vähän fiksumpi?

No tosiaan, sitten voisin itkeä hieman tuosta Vilun tokosta. Tarkoitus oli harjoitella sekä noutoa että jääviä liikkeitä, koska molemmat ovat meidän heikko kohtamme. No, nouto takkusi jälleen... Kaikki muu kyllä toimii, mutta tuo luovutus ei vaan ota onnistuakseen. Kokeillut olen jo seuraavia:

- Juoksen Vilusta poispäin --> koira joko a) katsoo, että siinähän juokset, b) lähtee kapulan kanssa perään, mutta juoksee ohi c) lähtee perään ilman kapulaa

- Kehun jo pelkästään siitä, että koira kiinnittää jotain huomiota kapulaan... Tätä on tehty jo sen verran että pitäisi sen luovutuksenkin jo edistyä.

- Tarjoan kapulaa, kun Vilu istuu edessäni. Tässä koira joko a) alkaa riuhtoa kapulaa itselleen tai b) pudottaa sen, koska sehän ei voi samalla istua katsekontaktissa ja pitää kapulaa suussaan, mahdotonta!

- Tarjoan kapulaa seuraamisen yhteydessä. Tämä toimii parhaiten, joten kai tätä täytyy vain yrittää jatkossakin.

Jäävissä liikkeissä ei oikein saatu hommaa tämään toimimaan. Mietin, että onkohan tytöllä ollut nyt hieman liikaa ohjelmaa. Huomenna voisi käydä vain leikkimässä ja ottamassa jotain ihan pientä...