Ei nyt taas oikein ole sujunut tämä blogin päivittäminen...  Vilulla oli synttäripäivä eilen, tytöllä on siis nyt ikää vuoden verran. :) Ollaan myös  jotain yritetty puuhaillakin viime päivien aikana.

Jälki

Ollaan käyty tässä välissä kolme kertaa jäljestämässä. Erilaisia kaaria ja välillä myös muutama kulma. Vilulla on kaksi kertaa mennyt jälki ihan plörinäksi, kauheaa kaahotusta edelleen. Eilen synttäripäivän kunniaksi varmaan tyttö teki sitten ihan hyvän jäljen, eikä juossut yhtään. Toisaalta tajusin kerrankin ajaa sen jäljen iltaisella niin kuin Lea on monta kertaa kehottanut... Roihulta taas kaikki jäljet ovat menneet aika tavalla hyvin. Olen pidentänyt Roihulla matkaa n. 150-200 metriin. Keppejä jäljellä on ollut n. 3-4 kappaletta ja jätkä on tainnut nostaa kaikki kepit jokaiselta jäljeltä. Tuo laji sopii kuin nenä päähän karvaturvelolle, kun siinä ei haittaa, vaikka koira ei juokse satanen lasissa koko ajan. Ja Roihuhan on melko omapäinen, joten on tosi hyvä juttu, että jossain lajissa se saakin itse päätellä ja pähkäillä ja minä vain seuraan perässä. :) Ensimmäiset kulmat olen tehnyt Roihulle muutaman namin avustamana (nami ennen kulmaa ja kulman jälkeen), ja koira on ajanut ne tarkasti.

 

Toko

Sunnuntaina käytiin Vilun kanssa Hukkiksella tokoilemassa. Paikalla oli meidän lisäksemme 3 uutta koiraa. Vilulla tuntui olevan keskittymiskyky ihan hukassa, mikä on tuon koiran kanssa kuitenkin suht harvinaista. Harjoiteltiin kontaktia, eikä hommasta meinannut tulla yhtikäs mitään. Sitten otin seuraamista sylkemällä palkan ja kyllä alkoi toimia. Vielä kun oppisin niin mahtavan sylkytekniikan, että osaisin palkata useamman kerran peräkkäin suusta. x)  Paikkamakuu sujui myös hyvin. Jäävissä liikkeissä alan myös vähitellen uskoa siihen, että kyllä tuo koira pysyy paikallaan häiriöstä huolimatta. Joskus on tuntunut vain vähän vaikealta luottaa siihen, kun muutenhan tuo on jatkuvasti hönkäämässä joka suuntaan...

 

Esineet

Viikonloppuna otettiin yksi esineruutukin. Kokoa ruudulla n. 30 x 30 metriä, eli eipä kovin kummoinen. Roihulla tuntui olevan intoa, joten laitoinkin sen vaihteeksi ensin etsimään. Jätkä haki ensimmäisen esineen sen verran reippaasti, että uskalsin haetuttaa vielä toisenkin. Sen jälkeen lähetin Vilun etsimään kolme esinettä, ja kyllähän ne sieltä tulivatkin. Esineruutu on selvästi Vilun lemppari. Seuraavaksi kiinnitän huomiota siihen, että laitan enemmän esineitä aivan ruudun takareunalle, jotta koiralle tulee varmuutta käydä syvälläkin ruudussa (Roihu taas aloittaa usein takaa etsimisen ja käy hakemassa juuri ne kaikista kauimpana olevat esineet).