Tänään iltapäivän ohjelmistossa olivat tokotreenit Hukanhaudalla. Päästiin Vilun kanssa pitkästä aikaa tokoilemaan ihan vieraassa porukassa, mukana oli Vilun lisäksi 3 koiraa.

Aluksi kouluttaja kävi tervehtimässä koiria. Vilu haki nakit, mutta haukahti kerran, kiellosta hiljeni. Tämän jälkeen aloitimme paikallaanistumisharjoituksella. Vilu nosti vielä alussa vähän kierroksia vieraista koirista ja ensimmäisellä kerralla yritti hipsiä liikenteeseen, mutta uuden käskyn jälkeen ei enää sikaillut. Seuraavaksi tiedossa oli peruspujottelua muiden koirakoiden ympärillä, mikä meni yllättävän hyvin. Kontakti ei pysynyt kyllä ihan koko ajan, mutta aikaisemmin Vilulta hävisi noissa harjoituksissa korvat täysin. Nyt pujottelu onnistui kuitenkin pääasiassa ihan ok. Selvästi kuitenkin ottaa vieraista koirista aika paljon häiriötä.

Tämän jälkeen otettiin seuraamista lyhyissä pätkissä, mikä meni joten kuten mutta vireystila oli vähän turhan matalalla tänään. Kontakti putoili usemman kerran. Tämän jälkeen otettiin istumista seuraamisen yhteydessä, mikä nostikin taas vähän Vilun virettä ja homma toimi oikein mukavasti. Seuraavaksi vuorossa oli maahanmeno seuraamisen yhteydessä, mikä kyllä onnistuu edelleen isoilla avuilla. Tämän jälkeen otettiin luoksetuloharjoitus, missä nyt ei mitään ongelmia ollut tälläkään kertaa.

Viimeisenä vuorossa oli paikkamakuu. Vilu oli jo tässä vaiheessa lakannut kiinnostumasta treenikavereista, ja makoili oikein nätisti. Toisaalta olin ihan muutaman askeleen päässä koirasta, koska oma rohkeus ei vielä näköjään riittänyt jättämään koiraa pitemmän matkan päähän. Erityisen positiivista oli, että koira kuitenkin pysyi maassa, vaikka yksi rivissä olleista koirista lähti jatkuvasti liikenteeseen.


Tämän treenikerran huomioita: alussa Vilu otti häiriötä vieraista koirista aika reilusti, mutta tällä kertaa korvat olivat kuitenkin niin hyvin mukana, että koira selvästi kuunteli torut. Joskus joulun allahan oli täysin sama, miten Vilua käskytti noissa tilanteissa, koska sen kierrokset olivat niin korkealla, että se ei kuullut eikä nähnyt mitään. Nyt koira kuitenkin rauhoittui selvästi noin vartin kentällä pyörimisen jälkeen ja keskittyi tekemään. Huomasin kuitenkin entistä selvemmin, että koira reagoi heti siihen, jos se alkaa nostaa kierroksia ja hihna kiristyy. Tällöin reaktio on rähinähaukku. Pyrinkin siihen, että kun näin Vilun ilmeestä sen kiinnittävän turhan paljon huomiota vaikkapa viereiseen koiraan, niin hihna vaan löysällä ja äkkiä huomio takaisin minuun ruokapalkalla.