...Me nimittäin treenataan. Mentiin Aijan kanssa Linnunlahden kentälle. Aijalla mukana molemmat koirat ja minulla Vilu. Meinasin ottaa Roihunkin tällä kertaa mukaan, mutta se on nyt pari päivää linkuttanut jalkaansa oudosti (sisällä pitää välillä ilmassa, ulkona käyttäytyy täysin normaalisti), joten jätin sen nyt kuitenkin kotiin.

En ollut suunnitellut treenausta etukäteen, joten tuli nyt sählättyä vähän kaikenlaista. Tässä tärkeimmät:

- Paikkamakuu: otin aluksi pari paikalleenjäämisharjoitusta Vilulle ja sen jälkeen pyysin Aijalta, että otettaisiin Rinille ja Vilulle hyvin lyhyy paikkamakuu. Etenin koirasta sen noin viisi askelta, minkä hihna salli (pidin varmuuden vuoksi vielä hihnasta kiinni) ja palkkasin kerran välissä. Ei tuolla ollut edes aikeissa lähteä minnekään, joten tästä on hyvä jatkaa.

- Seuraaminen: testasin, miten koira toimii, kun alan häivyttää käsiapua pois. Otin kolme lyhyttä seuraamispätkää. Vilu haisteli vielä innokkaasti namikättä, mutta hokasi nopeasti, että pitää ottaa katsekontakti. Jouduin jonkun verran käyttämään ääntä, mutta ihan hyvältä vaikuttaa.

- Nouto: aluksi vain riekuttiin patukan kanssa. Tämän jälkeen Ellin vinkistä kokeilin sellaista, että tarjosin noutokapulaa koiralle seuraamisen yhteydessä. Hölkkäysvauhdissa toimi ihan ok ja koira jopa toi kerran kapulan minulle asti.

Viikonloppuna on nyt pakko alkaa ottaa niitä pehvankäyttöharjoituksia, sillä vasemmalle käännökset ovat edelleen surkuhupaisaa touhua.  Ja seuraavan kerran, kun hyppyytän Vilua, niin joudun varmaan teippaamaan käteni kiinni. En selvästi osaa lähettää koiraa ilman, että alan huitoa kädelläni.

Aijan lainakoira Rubi on kyllä muuttunut jo näinkin lyhyessä ajassa aivan eri koiraksi! Oli hauska katsoa, kun karjisneito oli yhtä hymyä. Rubi on jo tajunnut, että kentällä ON kivaa. :)